gummi de vis

Gummi de Vis is een interactieve en multidisciplinaire voorstelling waarbij de speler samen met de kinderen het verhaal vertelt. Gummi de Vis wordt ondersteund door een live-tekenaar (ik) die niet alleen tekent maar ook het beeld in elkaar zet met assemblage / collages. 

De kinderverhalen van Godfried Bomans zijn tijdloos, fantasierijk en voor alle leeftijden een feest. Ook Gummi de vis is zo’n verhaal en gaat over een plastic knuffel visje. Zo eentje met een luchtgaatje waaruit een piepje komt. Maar Gummi denkt dat hij een échte vis is. Hij verlangt naar de brede rivier en de groene zee. Als plots de stop uit het bad is krijgt hij de kans om op zoek te gaan naar zijn droom. Wat volgt is een spannend avontuur over het leven in zee, de zoektocht om ergens bij te horen en het herkennen van geluk. Tijdens het spelen tekent illustrator Merel Barends mee met het verhaal. Zo zijn de kinderen getuige van een steeds veranderend decor. Na afloop mogen de kinderen hun eigen fantasie op papier zetten in een tekenworkshop van Merel.

Medewerkers:

concept en spel: Cees Brandt / illustrator en spel: Merel Barends / regie: Rogier in ’t Hout / muziek: Fay Lovsky en Morris Brandt / kostuums: Andrea Brandt / Foto’: Rik Engelgeer / techniek: Djordi Veerman / video en editor: Lisanna Snelder

Praat mee!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s